Vår story

Vinoteket Lothar slog upp portarna första gången i januari 2017.

Patric Andersson, en av Sveriges mest utbildade sommelierer, var den ursprungliga diregenten bakom vår mycket uppskattade vinkoncept. Patric är nu, glädjande nog, tillbaka på Vinonoteket som delägare efter en sejour hos Frankgruppen.

Med sig har Patric, Daniel Sandvall, som är en diplomerad sommelier med stor fingertoppskänsla för mat och vin i kombination.

Vinoteket tar därmed ett stort kliv framåt i kunskapsnivån med en styrka på hela fem sommelierer på golvet vilket få i Sverige kan skryta med.

I köket huserar de italienska kockarna Stefano Basagni och Allesandro Fiorini.

Stefano är mannen som ligger bakom Vinotekets matkoncept, samt design och inredning som finns i lokalerna. Stefano har goda kunskaper och ett stort kontaktnät med de små, och ibland udda, hantverksgårdarna i Italien som producerar världens främsta chark- och deliprodukter som även utgör viktiga i Vinotekets pizzor som står sig i världsklass!

En rolig detalj, Stefano hittade det berömda vinmakarbordet i två delar i en lada i Bergslagen. Han Han köpte bordet, rustade upp den genom att bland annat fylla sprickan i mitten med träslaget guldregn!

Allesandro, tidigare på Vardagruppen, håller fanan högt i varmköket genom att komponera Vinotekets medelhavs influerade avsmaknings- och tapasmenyer.  

Vi på Vinoteket har en nära samarbete med Limone runt hörnet som även deläger verkamheten med oss. Detta kan kännetecknas genom att det är Vinotekets egna sommelier, Patric och Daniel, som har skapat Limones vinlista.

Nu, med Patric och Daniel i teamet kommer vi att höja ribban rejält för upplevelsen mat och vin i kombination. I samband med detta kommer vi även att höja servicenivån för att ALLA gäster ska känna sig riktigt välkomna. Våra stammisar kan förvänta sig extra kärlek och omtanke i samband med ett besök hos oss på Vinoteket Lothar.

Varmt Välkomna!